Интерактивната изложба „Полетът на червеногушата гъска“ вече е достъпна в Украйна (обновена)


На 12 октомври 2020 г. в музея на град Татарбунари, Национален природен парк „Тузливски лимани“ беше открита интерактивната пътуваща изложба “Пътят на червеногушата гъска“, Изложбата беше създадена в България в рамките на международния екологичен проект „Сигурен прелетен път“, а в Украйна беше произведена в рамките на проекта и с подкрепата на зоопарка Woodland Park, град Сиатъл, Международната асоциация на дивите водоплаващи птици, зоопарка Buttonwood Park. След град Татарбунари, изложбата ще посети и други места, където гъските се срещат по пътя на миграция и зимуват в украинското Черноморие.

 
Национален природен парк “Тузливски лимани” благодари на зоопарка Woodland Park, град Сиатъл, Международната асоциация на дивите водолюбиви птици, зоопарка Buttonwood Park за подкрепата на тази изложба.

Допълнение:

За съжаление, 5 дни след откриването, изложбата беше затворена заради засилване на мерките срещу COVID-19. Изложбата ще бъде затворена за посетители поне две седмици и ще ви уведомим, когато отново е достъпна.