Помощ за ,,Тузловски лимани“ в Украйна


Приятели, започваме кампания за набиране на средства в помощ на партньорите ни от Националния природен парк „Тузловски лимани“ в Украйна. Целта ни е  осигурим средства за вещи от първа необходимост, медикаменти и оборудване, необходими в този труден момент.

Управата на парка е един от украинските партньори по проекта „Сигурен прелетен път“. Те отговарят за управлението и опазването на една от най-ценните природни крайбрежни територии в Украйна – спирка, зимовище и гнездовище на хиляди водолюбиви птици. В рамките на проекта те имат водеща роля в дейностите в Украйна като отговарят за борбата с бракониерството и мониторинга на зимуващите птици. Сред служителите на екипа е д-р Иван Русев, бесарабски българин и виден еколог и орнитолог, работещ от десетилетия за опазването на биоразнообразието на Украйна.

Част от нещата, за които ще се използват събраните средства са лекарства, палатки, шалтета, , тръби на наблюдение, , фенери, слънчеви панели за презареждане, външни зарядни устройства.

Ние от БДЗП ще ги подкрепим както като организация, така и индивидуално. Ангажираме се да закупим нужната екипировка и да я изпратим до управата на Природен Парк „Тузловски Лимани“. Включете се и вие като направите превод през сайта ни или изпратите средства на банковата ни сметка:

IBAN: BG55RZBB91551060107329
BIC: RZBB BGSF

Получател: Българско дружество за защита на птиците
Основание:  “Помощ за Тузловски лимани”

 

Следете сайта ни и фейсбук страницата ни за допълнителна информация относно развитието на събитията